Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

JxCat demana explicacions al Gobierno sobre la vergonyosa interpretació de l’informe del Consell d’Europa sobre els presos

|

- Publicitat -

JxCat ha registrat al Congrés una bateria de preguntes escrites al govern espanyol sobre l’informe del Comitè d’Afers Legals del Consell d’Europa que demana que “indulti o alliberi” els presos polítics i que retiri les peticions d’extradició. Junts demana a l’executiu de Pedro Sánchez que expliqui quina serà la seva resposta i si complirà amb els seus compromisos internacionals. L’informe també demana a les autoritats espanyoles que s’abstinguin d’exigir als presos polítics “que reneguin de les seves profundes opinions polítiques a canvi d’un règim penitenciari més favorable” i que es retiri l’acusació contra càrrecs de baix rang en la causa de l’1-O, entre d’altres.

Junts també qüestiona la interpretació que n’ha fet el govern espanyol, que va fer un “retret general” a l’informe perquè considera que parteix d’un plantejament “erroni”, que és presumir que els presos van ser processats per expressar les seves idees en l’exercici del mandat. L’equip de Sánchez va concloure que l’informe “avala” l’actuació d’Espanya.

Publicitat

El partit demana que el govern espanyol expliqui per què fa aquesta afirmació i si dubta de la “independència de l’autor de l’informe”. “Quines accions adoptarà el govern per, com afirmen, reprotxar-ho?”, pregunta. JxCat també pregunta si Sánchez explicarà públicament el contingut de l’informe “i no únicament el titular que ha elaborat”.

Et pot interessar  Puigdemont farà cada dia un míting a Argelers i posarà 5 o 6 busos per portar-hi els assistents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut