Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

JxCat demana “defugir d’especulacions” sobre el 14-F i garantir que les eleccions tindran “totes les garanties”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha fet una crida aquest dilluns a “defugir d’especulacions” sobre la data des les properes eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer. En una roda de premsa telemàtica, la també diputada i regidora a Barcelona ha apostat per “treballar perquè la data electoral se celebri amb totes les garanties” i que “es puguin celebrar les eleccions el 14 de febrer”. Artadi creu que ha de ser el Govern, que és qui “convoca i organitza” els comicis, qui expliqui quina feina ha fet fins ara per preparar el 14-F i, aleshores, ser “molt transparent” i treballar “amb tothom”, també els partits. “És la millor manera d’eliminar qualsevol suspicàcia o malentès”, ha dit.

Sobre la iniciativa del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, de promulgar d’urgència una llei electoral parcial abans del 14-F per permetre el vot durant dos dies consecutius, Artadi ha considerat “oportú” que Ribó faci propostes perquè els comicis “se celebraran en una situació de no perfecta normalitat per molt que les dades vagin millorant. “Veurem si cal arribar a aquest punt o no”, ha reflexionat, per garantir que la pandèmia de covid-19 “més enllà de molèsties no alteri el resultat electoral”.

Publicitat

De fet, la dirigent de JxCat s’ha congratulat per la millora de les dades sobre el coronavirus a Catalunya que han permès reobrir bars i restaurants i progressivament el sector cultural i esportiu. Per això ha insistit que l'”escenari central” és que les eleccions siguin el 14 de febrer encara que hi hagi “debat” sobre com s’han de fer de la millor manera possible.

Et pot interessar  Aragonès continua obert a governar amb Junts i manifesta que la seva prioritat és un "govern independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut