Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

JxCat aposta per la CUP: Fitxa l’exalcalde d’Argentona perquè encapçali la llista el 2023

|

- Publicitat -

Eudald Calvo, l’exalcalde de la CUP d’Argentona (Maresme) que va dimitir el 2020 per unes acusacions d’abusos sexuals a través de les xarxes socials, podria tornar a presidir el consistori, ara sota les sigles de JxCat. La formació postconvergent compta amb ell per a les eleccions de 2023 i les dues parts han acordat que en els pròxims mesos Calvo presentarà la candidatura perquè sigui ratificada per l’assemblea. La direcció del partit a la comarca li dona ple suport i treu ferro de les acusacions que el van fer plegar. El seu cas, recorden, no ha estat mai denunciat ni judicialitzat: “No hi ha res, més enllà d’una piulada i ja en va pagar un preu polític elevat”. El partit treballa perquè la candidatura es pugui oficialitzar al juny.

“Si és el candidat tindrà tot el suport i tot l’aval del partit”. Amb aquesta contundència s’expressa JxCat després que hagin transcendit els contactes amb l’exalcalde de la CUP. L’acord ha anat agafant cos en les darreres setmanes i la predisposició és total per les dues parts, segons informa JxCat.

Publicitat

La decisió final, però, està en mans d’una assemblea que encara s’ha de convocar. Segons les previsions del partit, la de Calvo serà l’única candidatura que s’hi presenti i per tal que prosperi li cal sumar més vots afirmatius que contraris. “Es presentarà ell i prou i estem encantats. Al juny ja hi haurà candidat”, afirmen des del partit.

Eudald Calvo ha estat alcalde d’Argentona entre 2015 i 2020. En el seu primer mandat la CUP va ser segona força al consistori, però Calvo va ser investit gràcies al suport d’ERC, el PSC i la ja extingida ICV. El 2019 Calvo va encapçalar una llista unitària amb la CUP, ERC, comuns i representants de l’ANC i els CDR. Va obtenir vuit dels disset regidors i va revalidar l’alcaldia.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fitxa l'empresària Anna Navarro ( @annapapallona ) com a número dos

Un any després dels comicis, el març de 2020, Calvo va dimitir del càrrec després d’unes acusacions a través de les xarxes socials en les que s’explicava que onze anys enrere Calvo havia intentat sobrepassar-se amb una amiga en una festa. El llavors líder la CUP va negar els fets tal i com s’havien relatat, si bé va admetre “actituds masclistes” i va decidir plegar.

Tres anys després Calvo podria tornar a la política activa a Argentona, ara sota les sigles de JxCat. Des del partit admeten que aquell episodi pot ser utilitzat en campanya per desacreditar-lo, però entenen que Calvo ja va pagar políticament havent de dimitir i deixar de liderar un Ajuntament on ostentava una àmplia majoria

“Fins quan una persona ha d’estar inhabilitada i qui ho ha de decidir? Un perfil de Twitter anònim?”, es pregunten des de JxCat. En tot cas, el partit li dona suport i si el seu nomenament ha de suposar un conflicte moral en el sí dels postconvergents “ho haurà de valorar l’assemblea”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut