Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Juvillà troba “kafkià” que se’l condemni pels llaços grocs i anuncia recurs al Constitucional

|

- Publicitat -

Pau Juvillà ha considerat “kafkià” el procés contra ell pels llaços grocs que el Tribunal Suprem ha ratificat aquest dimecres. En una entrevista al ‘Més 3/24’ l’exregidor de Lleida per la CUP ha qüestionat que es pugui considerar propaganda política el símbol del llaç groc, amb el qual, al seu parer, es podia sentir identificada gent “d’ideologia diversa”, i també ha criticat que se l’acusés de no ser imparcial durant la campanya electoral per a uns comicis als quals la CUP “ni tan sols es presentava”. Per tot plegat ha anunciat que recorrerà la sentència al Tribunal Constitucional, amb la idea d’acabar arribant a la justícia europea, que és “un espai on podem tenir un cert reconeixement”.

Juvillà ha recordat que els llaços que li han costat la sentència d’inhabilitació per desobediència es van penjar al despatx de la CUP de la Paeria “quan van empresonar els jordis” i ha assegurat que des d’aleshores van passar “diverses conteses electorals sense que ningú es queixés mai”.

Publicitat

També ha lamentat que ara com ara no sap si ha complert la sentència. D’una banda fa més temps que se li va retirar l’acta de diputat al Parlament de Catalunya que la que marca la pròpia condemna, però de l’altra cap dels tribunals que l’ha revisat marca clarament quan comença a comptar el temps. Una de les possibilitats és que sigui un cop la sentència sigui ferma, supòsit en el qual encara no hauria començat.

Tot plegat, a parer de Juvillà, per “invisibilitzar la repressió”, que és el que creu que pretenia l’ordre de retirar els llaços grocs, i per aplicar un “càstig col·lectiu” al moviment de l’independentisme.

Et pot interessar  La CUP adverteix que "la maquinària repressiva de l'Estat" no s'aturarà fins a assolir la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut