Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Juvillà lluitarà la retirada del seu escó al Tribunal Constitucional

|

- Publicitat -

L’exdiputat de la CUP Pau Juvillà presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional per la retirada del seu escó. Fonts de l’organització apunten que hi ha jurisprudència “favorable” i que, a més, representa un pas previ per anar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Al recurs s’argumenta que s’han vulnerat tres drets fonamentals: de participació política, de presumpció d’innocència i de llibertat d’expressió. Per fer-ho, Juvillà demanarà la suspensió de l’escrit pel qual es va ordenar al Parlament a procedir amb la retirada de la seva credencial.

Publicitat

L’exdiputat presentarà el recurs acompanyat de cautelars i cautelaríssimes demanant la suspensió d’aquest escrit que va entrar a Mesa retirant-li l’escó. I farà valdre els dos dictàmens de l’Estatut del Diputat, que defensaven l’escó de Juvillà, ratificats en sessió plenària.

Des de la CUP apunten que aquesta impugnació vol “reivindicar el Parlament i la seva sobirania per prendre decisions”. I demanen que no es llegeixi com un recurs “contra els funcionaris o ningú de la cambra”. Els anticapitalistes volen esgotar totes les vies per denunciar aquest “atac antidemocràtic”.

La retirada de l’escó a Juvillà va comportar moltes tensions al Parlament i amb la presidenta de la cambra, Laura Borràs. Així, els anticapitalistes remarquen que “qui ha inhabilitat Juvillà és la Junta Electoral Central”, que s’ha “excedit” de les seves competències.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut