Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Jutges per la Democràcia, contundent amb els vocals del CGPJ: “És poc rigorós i poc adequat per una alta institució de l’Estat”

El col·lectiu denuncia que els vocals del CGPJ estan "extralimitant-se" en les seves funcions en intervenir al debat polític d'una llei que encara no està redactada

|

- Publicitat -

La postura que els vocals conservadors del Consell General del Poder Judicial han adoptat sobre la nova llei d’amnistia que el PSOE treballa amb els partits independentistes d’ERC i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez extralimita les seves funcions, segons ha denunciat el coordinador de Jutges per la Democràcia a Catalunya, Carlos Pascual.

“Estan intervenint en el debat polític” ha denunciat Pascual en una entrevista a RAC1, on també ha criticat que es posicionin en contra d’una llei que encara no està redactada, insistint que és un fet “poc rigorós i poc adequat per una alta institució de l’Estat”. El coordinador de Jutges per la Democràcia ha lamentat que la postura adoptada pel CGPJ afecti “la feina i la imatge” dels 5.000 jutges i jutgesses que hi ha a la judicatura. En aquest sentit, Pascual ha remarcat que el poder judicial no ha d’entrar en qüestions polítiques: “Hem de respectar les nostres competències i no intervenir com un agent més en el debat polític”, ha assegurat el coordinador de Jutges per la Democràcia que ha recordat que a la judicatura hi ha pluralitat.

Publicitat

El col·lectiu de Jutges per a la Democràcia també ha criticat la imatge de “servilisme” que estan transmetent els vuit vocals conservadors del CGPJ, i ha advertit que “no tenen competència per informar sobre projectes o proposicions de llei”. “Les opinions que puguin tenir els jutges i jutgesses sobre si l’amnistia procedeix, no han d’interferir en la seva feina”, ha considerat.

Així mateix, ha advertit que el fet que l’òrgan que representa el col·lectiu intervingui en l’àmbit polític “afecta la feina dels jutges i la imatge de la justícia”. En aquest mateix sentit, ha assenyalat que tampoc ajuda a què puguin desenvolupar la seva professió “amb tranquil·litat”.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut