Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Junts vol que el Parlament doni suport al camí d’Escòcia per l’autodeterminació

|

- Publicitat -

Junts ha presentat una moció perquè el Parlament doni suport al referèndum d’autodeterminació d’Escòcia previst per al 2023. Així mateix, el text registrat, que es votarà al ple del Parlament de la setmana que ve, constata que en el cas escocès, a diferència del català, no es produeix “persecució i repressió”. Per la seva banda, ERC ha presentat una altra moció que també parla de “repressió” contra l’independentisme català i demana al Parlament que avanci en la tramitació d’una llei d’amnistia. Els republicans també aposten per articular “una estratègia antirepressiva el màxim unitària i consensuada possible”.

Pel que fa a d’altres mocions que també es votaran al ple que comença dimarts, destaca una dels comuns que vol que el Parlament insti el Govern a “renunciar” a presentar candidatura per als Jocs d’hivern del 2034. Així mateix, també reclama a l’executiu català que presenti un informe sobre les despeses que ha generat fins ara la preparació de la candidatura olímpica.

Publicitat

I el PSC reclama que el 50% del que es recapti de l’impost a les nuclears es destini a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona, ja que aquests territoris són “directament afectats” per l’energia nuclear. Actualment, tal com estableix la llei d’acompanyament als pressupostos per al 2022, es destina un 20% del total recaptat a aquests territoris.

Et pot interessar  Puigdemont veu cada cop "més a prop" el seu retorn a Catalunya: "En aquestes eleccions vaig a totes, no hi ha un pla B"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut