Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junts torna a pactar amb el PSC a Calella, tancant la porta definitivament a un govern independentista amb ERC

La “bona sintonia” assolida entre els caps de llista de Junts i PSC fa que l'actual alcalde, Marc Buch (Junts) torni a escollir els socialistes en lloc dels republicans

|

- Publicitat -

Catalunya perd un govern independentista més, ara a Calella (Maresme), on Junts ha tancat la porta definitivament a un possible pacte amb ERC i, en canvi, ha optat per repetir l’aliança amb el PSC de quatre anys enrere, per així mantenir el govern municipal una legislatura més. L’actual alcalde de la localitat, Marc Buch (Junts) va confirmar en una roda de premsa que ja s’ha formalitzat tant el pacte com el repartiment d’àrees amb la candidata del PSC, Cindy Rando.

Les dues formacions han governat durant la darrera legislatura amb 8 dels 17 regidors del consistori, però aquest cop s’asseguren la majoria absoluta després que el PSC hagi obtingut un regidor més i Junts hagi mantingut els 6 que ja tenia. Buch va assegurar que la seva formació havia estat proactiva a l’hora de proposar a ERC reunir-se per tractar d’arribar a un acord, tot insistint que la possibilitat de tenir un govern municipal independentista “va existir des del primer moment”.

Publicitat

Tanmateix, i tal com va expressar el mateix Buch, al final “vam optar pel PSC”, després de la “bona sintonia” assolida entre els caps de llista de Junts i PSC durant la recta final de l’actual mandat.

El govern tindrà dos càrrecs de confiança, segons va explicar l’alcalde, i les àrees han quedat repartides de manera que Junts gestionarà Territori, Agenda 2030, Hisenda, Cultura, Serveis Interns, Comunicació, Educació, Neteja, Joventut, Igualtat, Esports i Platges. D’altra banda, els socialistes es quedaran amb les àrees d’Economia, Gent Gran, Seguretat i Mobilitat, Habitatge, Noves Ciutadanies, Salut i Polítiques Socials, segons informa El Punt Avui. També es va constatar que Buch mantindrà l’alcaldia, la primera tinència d’alcaldia serà per a Cindy Rando; la segona, per a Josep Grima (Junts); la tercera, per a Lídia Pidemunt (Junts), i la quarta, per a Soufian Laroussi (PSC).

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut