Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junts s’enfoca als abstencionistes en l’últim dia de campanya: “Una decisió d’un dia que podem pagar durant anys”

"Diumenge no podem posar ni un vot en mans dels que no defensen Catalunya" sentencia el manifest de Junts

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya ha optat per interpel·lar els abstencionistes en el que ja és l’últim dia de campanya abans de les eleccions espanyoles del 23-J. Els de Laura Borràs han celebrat l’últim acte de campanya a Santa Coloma, un feu socialista i la ciutat on va néixer la immersió lingüística, des d’on la candidata de Junts Míriam Nogueras ha avisat que l’abstenció “no ens apropa a la independència” i que abstenir-se en aquestes eleccions “és una decisió d’un dia que podem estar pagant durant anys“.

El partit ha presentat el manifest ‘Compromís amb Catalunya‘ en l’últim dia campanya, en el qual reiteren que l’abstenció “no ens apropa a la independència”. El manifest, dirigit especialment a les persones independentistes que es plantegen no votar en aquests comicis, l’ha llegit la diputada i número 2, Pilar Calvo, acompanyada de la cap de llista, Míriam Nogueras, i la resta de la cúpula de Junts.

Publicitat

La formació, tot i respectar el dret a l’abstenció, vol deixar ben clar que en aquestes eleccions abstenir-se no servirà per defensar Catalunya, sinó que més aviat allunyarà “el poder de canviar les coses”. Tal com ho exposa Junts al manifest, abstenir-se el 23-J “només serveix perquè l’absència d’independentistes s’ompli d’escons de l”a por ellos'”. 

“Votar és també un missatge de suport a l’exili i de record als qui van marxar sense veure complert el somni”, defensa el manifest. Des de Junts també adverteixen que “alguns voldrien esborrar l’1 d’octubre del calendari“, perquè no pogués ser “símbol de resistència, unió i dignitat”.

A banda de l’abstenció, el manifest també alerta de la “nostàlgia” per part “d’alguns” per tornar al bipartidisme que durant dècades va caracteritzar la política espanyola, i afegeix que “qui sap si del franquisme per part d’alguns, pretenen portar Catalunya al vot binari entre dos partits espanyols”.

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern

“Diumenge no podem posar ni un vot en mans dels que no defensen Catalunya, sinó que l’han convertit en moneda de canvi. Quin sentit té fer més forts als qui volen continuar laminant el poder de les nostres institucions?” conclou el comunicat.

Un cop finalitzada la lectura del manifest, Míriam Nogueras ha volgut adreçar “un missatge molt clar al món, als partits espanyols i a l’Estat“: que “torna la Catalunya forta, la Catalunya unida, la Catalunya determinada i autodeterminada, la Catalunya que defensa la terra, la Catalunya que defensa la llengua, la Catalunya que combat el feixisme i tot allò que ens vol frenar, la Catalunya que tira milles endavant sense complexos”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut