Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Junts respon a Aragonès Sobre Borràs: “No farem un Parlament a gust de la cúpula judicial, les Clavegueres de l’Estat i Ferreras”

|

- Publicitat -

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha respost el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després que digués que si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fos d’ERC l’apartarien del capdavant de la cambra.
Rius dona en part la raó al president “Estem d’acord amb Aragonès i creiem en el prestigi de les institucions”; però també creu amb fermesa que és impensable “posar la institució per davant de qualsevol altra qüestió vol dir defensar la presumpció d’innocència i impedir la ingerència dels tribunals espanyols”. Rius ha afegit que “la millor manera de prestigiar el Parlament és defensar-lo dels embats judicials”. Així mateix, en roda de premsa des de la seu del partit també ha dit que des de Junts “no diferencien uns casos de repressió dels altres” i ha insistit en la necessitat d’un front comú a l’independentisme. Rius ha remarcat que “no pot ser” que els jutges “decideixin qui és diputat i qui no i qui és president del Parlament” i ha assegurat que no col·laboraran a “fer un Parlament a gust de la cúpula judicial, les Clavegueres de l’Estat i Ferreras”. El portaveu ha insistit que fa anys que existeix “una guerra bruta” contra l’independentisme.

En aquest sentit, Junts vincula les declaracions d’Aragonès amb el “fracàs” de la taula de diàleg. Segons fonts del partit, les declaracions del president són “una cortina de fum”.

Et pot interessar  Ministre diferent però mateix discurs: Puente considera que es fa "demagògia" amb les incidències de Rodalies
Publicitat

Opinió

Minut a Minut