Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Junts replica a ERC que no compartirà govern amb algú que no pensa complir un acord signat

Fonts del partit asseguren que al DPG es veurà si els republicans compleixen o segueixen actuant de “manera unilateral”

Redacció 26/09/2022
Turull, Borràs, Puigdemont i Rius després de l'elecció de la nova direcció del congrés del partit Data de publicació: dissabte 04 de juny del 2022, 19:10 Localització: Argelers Autor: Gerard Artigas

Continuen les picabaralles entre els partits de l’executiu català. Fonts de Junts han replicat a ERC que no continuaran compartint govern amb “algú que no pensa explícitament complir amb un acord signat”. “És una qüestió d’arrel democràtica i de serietat”, afegeixen fonts de la direcció del partit liderat per Laura Borràs i Jordi Turull a l’ACN.

D’aquesta manera, JxCat ha reaccionat a la convicció d’ERC que l’executiu continuarà comptant amb el seu suport. Els republicans també descarten una sortida de Junts perquè creuen això generaria un trencament dins la formació, un fet que ha estat negat per la direcció. “La necessitat de respectar els acords i exigir el seu compliment forma part de l’ADN de Junts i és una posició unànime”, avisen.

Reclamen que es compleixi l’acord de legislatura

L’objectiu de Junts en aquest debat de política general, segons fonts de la direcció, és veure si ERC és un partit “seriós” i “compleix amb l’acord de legislatura signat amb Junts o pensen continuar actuant de forma unilateral al si del govern de la Generalitat com han fet fins ara”. “El que volem constatar en el debat és si pensen complir o no l’acord que va fer president Pere Aragonès”, han afegit.

En funció del grau de compliment de l’acord, Junts assegura que prendrà “les decisions que consideri oportunes”. En aquest sentit, fonts de la direcció adverteixen que Junts “no continuarà compartint govern amb algú que no pensa explícitament complir un acord signant” i que ha permès que Pere Aragonès fos president de la Generalitat.