Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Junts promet “plantar cara a un govern d’extrema dreta” si es confirma la victòria del PP

El partit demana "molta prudència" abans de valorar els resultats a l'Estat ç

|

- Publicitat -

Des de Junts per Catalunya demanen “molta prudència” a l’hora de valorar els sondejos de les eleccions del 23-J, segons les quals el PP i Vox fregarien la majoria absoluta. En una primera compareixença a l’Hotel Barceló Sants, on segueixen l’escrutini, el portaveu del partit, Josep Rius, que “caldrà veure” quins són els números finals i si Alberto Núñez Feijóo “pot formar govern o no”. No obstant això, l’actual cap de files al Senat, Josep Lluís Cleries, s’ha avançat a aquest escenari i ha promès “plantar cara a un govern de dreta, extrema dreta o dreta extrema” a l’Estat espanyol. Amb el 65% dels vots escrutats, Junts obtindria set diputats i empataria amb ERC, mentre que el PSC s’imposa en les quatre demarcacions catalanes seguit de Sumar, que n’assoliria també set.

En una compareixença des de la seu electoral, Josep Rius ha assenyalat que han estat unes eleccions en condicions “adverses” convocades per “l’oportunisme i el partidisme” de Pedro Sánchez. El portaveu de Junts ha afegit que les han “hagut de fer amb una mà lligada a l’esquena”, perquè els drets electorals “se’ls ha atorgat” PDeCAT-Espai CiU. Malgrat tot, ha assegurat que les han afrontat “amb tota la força, la convicció i la determinació”.

Publicitat

En relació als sondejos, Josep Rius ha demanat molta prudència, malgrat que ha dit que “tot sembla indicar que el guanyador serà el PP”. En tot cas, el dirigent de Junts ha indicat que “faltarà veure amb quina magnitud i si podrà formar govern o no”.

“Plantar cara a l’extrema dreta

Per la seva part, el fins ara portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, ha subratllat que amb les enquestes “de nou es veu un resultat diferent” a Catalunya, que “mostra la singularitat i el comportament electoral diferent respecte d’Espanya”.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"

Si es confirmen els sondejos, ha avisat Cleries, “venen moments en què caldrà tota la nostra força per plantar cara a aquesta situació de govern de dreta, extrema dreta o dreta extrema”. Ha assegurat que “Junts per Catalunya hi farà front”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut