Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Junts preveu que no hi haurà un acord amb ERC pel ple d’investidura del divendres

Gemma Geis admet que no hi ha un acord de legislatura que tingui “objectius clars”

Redacció
Redacció 24/03/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, reunida amb el president del grup de JxCat, Albert Batet (a la pantalla), i la portaveu, Gemma Geis, el 24 de març de 2021 (Horitzontal)

La portaveu de Junts al Parlament, Gemma Geis, ha admès que “previsiblement” no hi haurà acord amb ERC de cara al ple d’investidura del divendres, al qual no ha volgut anticipar el vot del seu grup en cas que es presenti el candidat republicà, Pere Aragonès, i el resultat final.

Així ho ha manifestat en roda de premsa a la Cambra catalana després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a la ronda de consultes que està duent a terme amb els grups per investir el president de la Generalitat.

“En aquest debat d’investidura, previsiblement, no hi haurà acord. És per això que, eventualment, durant els pròxims dies o setmanes, aquest acord de legislatura arribi”, ha apuntat Geis, que ha demanat no generar falses expectatives.

Geis creu que Junts vol buscar l’entesa i aconseguir un bon acord: “I avui no tenim un acord de legislatura que doti d’estabilitat, d’horitzó compartit, de full de ruta independentista compartida i d’objectius clars”. La portaveu també ha aclarit que no especularan amb cap alternativa a Pere Aragonès.