Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Junts posa els punts sobre les is en la comissió pel Pegasus: “El PSC ja decidirà després com s’hi vol implicar”

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha avisat que no volen “dilatar en el temps” la comissió d’investigació pel Pegasus al Parlament. “El PSC ja decidirà després com s’hi vol implicar”, ha dit preguntada per si esperen que els socialistes s’afegeixin a la petició de Junts, ERC, la CUP i En Comú Podem. A més, Sales ha recriminat al PSOE el seu vot contra la comissió d’investigació al Congrés. “No té cap intenció de destapar les clavegueres”, s’ha queixat. Pel que fa al sistema d’immersió lingüística a Catalunya, Sales s’ha negat a posar un termini per tancar un consens “polític i social” per reformar la llei de política lingüística.

“És un tema molt sensible i estem escoltant a tothom”, ha dit la portaveu, remarcant que encara tenen reunions pendents. Junts veu “imprescindible” que el català sigui llengua vehicular a l’escola, que es “protegeixin els docents” i que “es garanteixi la immersió lingüística”.

Publicitat

Els grups parlamentaris han tornat a ajornar aquest dimarts l’acord per defensar la immersió lingüística davant la sentència del TSJC que fixa el 25% de castellà a l’escola. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha proposat a la reunió de la Junta de Portaveus que aquesta qüestió s’abordi al pròxim ple de la cambra previst per a la setmana que ve, però cap altre grup parlamentari s’hi ha sumat.

ERC, pressiona perquè el PSC s’impliqui d’immediat

ERC ha instat el PSC a donar suport a la comissió d’investigació del ‘Catalangate’ al Parlament. La diputada Raquel Sans ha dit que els socialistes han de decidir si se sumen “a la democràcia i la transparència”, o bé a “l’espionatge i les clavegueres”. Sans ha apuntat que el PSC té ara l'”oportunitat” de demostrar si va “més enllà de les bones paraules” i té “voluntat” d’esclarir “l’escàndol” sobre l’espionatge. D’altra banda, Sans també ha demanat “responsabilitat” als partits per tancar “el més aviat possible” el consens per reformar la llei de política lingüística. Sense mencionar Junts, la diputada d’ERC ha apuntat que no entén “que algunes formacions estiguessin al consens i ara no”. “No tenim clar el seu posicionament”, ha afegit.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M

ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem han registrat conjuntament una proposta de resolució per crear una comissió d’investigació del cas Pegasus al Parlament. Ho han fet després que la Junta de Portaveus del Congrés hagi tombat aquest dimarts la comissió d’investigació sobre l’espionatge amb Pegasus i Candiru que van registrar al Congrés Unides Podem, ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, PNB, EH Bildu, Més País, Compromís i el BNG.

D’altra banda, els grups parlamentaris han tornat a ajornar l’acord per defensar la immersió lingüística davant la sentència del TSJC que fixa el 25% de castellà a l’escola. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha proposat a la reunió de la Junta de Portaveus que aquesta qüestió s’abordi al pròxim ple de la cambra previst per a la setmana que ve, però cap altre grup parlamentari s’hi ha sumat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut