Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Junts planteja que la pagesia es tracti “des de l’acompanyament” i no pas “des de la fiscalització”

Consideren que cal definir un model que respongui "a les diferents realitats" de l'agricultura del país i proposen un projecte de llei de desburocrtització

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya plantejarà al pròxim ple monogràfic sobre la pagesia que se celebra aquest dimarts i dijous al Parlament que no es tracti el sector primari “des de la fiscalització” sinó “des de l’acompanyament”. La formació també presentarà un projecte de llei de desburocratització del sector, la qual té com a objectiu que es tracti la pagesia “molt més amb mentalitat de declaració responsable i transformant en silencis positius la manca de resposta de l’administració als tràmits”.

El diputat juntaire Salvador Vergés confia que el debat sigui “un punt d’inflexió”, i ha lamentat que després de vuit anys de comandament d’ERC als departaments d’Agricultura no s’hagi dotat Catalunya d’un “model” per a la pagesia. Vergés ha considerat que la cambra catalana i l’executiu han de definir un model que respongui “a les diferents realitats” de l’agricultura del país i que permeti que la pagesia torni a tenir “el prestigi que no hauria d’haver perdut mai” entre la societat i “el tracte que es mereix” des de les institucions.

Et pot interessar  Illa denuncia que Junts i ERC han estat deu anys governant "d'esquena als ajuntaments"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut