Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junts per Vilafranca promourà un pacte independentista amb ERC i CUP si el PSC manté la intenció de governar en minoria

Aureli Ruiz insisteix en la continuïtat dels postconvergents a l’executiu: “No contemplo que estiguem a l’oposició”

|

- Publicitat -

Junts per Vilafranca insta el PSC a reconsiderar l’objectiu de governar en minoria, amb 8 dels 21 regidors del ple, i s’ofereix a mantenir la continuïtat del pacte sociovergent dels darrers deu anys. Després de perdre el lideratge al consistori i quedar en segona posició, Junts demana al socialista Francisco Romero que posi en valor els 5 regidors obtinguts el 28-M per arrencar la nova legislatura amb una majoria sòlida de 13 membres. Si no, avisen que promouran un govern independentista amb ERC i CUP que desbanqui el PSC. “Explorarem immediatament una alternativa”, afirma a l’ACN el cap de llista de Junts, Aureli Ruiz, que es mostra ferm a l’hora de defensar la continuïtat del seu grup a l’executiu: “No contemplo estar a l’oposició”.

Aureli Ruiz entoma la derrota de les eleccions assegurant que l’alcaldia ha de recaure en el cap de llista de la candidatura més votada, però matisa que “s’ha de prioritzar la creació d’un govern estable”. Rebat així la intenció del cap de llista del PSC, Francisco Romero, que els darrers dies ha fet públic que el seu objectiu és arrencar la legislatura en solitari, deixant els pactes per a mig mandat, si escauen.

Publicitat

“Vilafranca pot sortir molt ressentida d’un govern que no sigui estable”, sosté Ruiz, que assenyala el bloqueig polític en què es va veure immers el consistori fa més de deu anys, quan van haver els darrers governs en minoria. En aquest sentit, Ruiz estén la mà a Romero per donar continuïtat al pacte que post convergents i socialistes han mantingut des del 2013.

Un oferiment que preveu traslladar-li en persona a les reunions previstes a principis d’aquesta setmana. Així i tot, després que Romero hagi exposat als mitjans que no compta amb Junts per començar el mandat, Ruiz ja adverteix que aleshores treballaran per crear una govern alternatiu amb ERC i la CUP, amb els quals sumen 12 dels 21 regidors del ple. El cap de llista de Junts considera que “no tindria sentit” que el PSC culminés sol projectes que han estat fruit d’un pacte entre els dos durant els darrers deu anys.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"

“No som un partit per estar a l’oposició i, si el PSC vol governar sol, explorarem l’alternativa de govern des del minut zero”, insisteix Ruiz, predisposat a liderar un acord independentista amb els 5 regidors d’ERC i els 2 de la CUP abans del ple d’investidura. Des d’Esquerra fins ara s’han mostrat oberts a negociar amb tots els partits “sempre prioritzant les propostes del programa electoral”, però la CUP ha estat molt més reticent a qualsevol entesa amb PSC o Junts.

Els anticapitalistes recorden que hi ha un acord d’assemblea en què es va vetar la possibilitat de fer govern amb socialistes o post convergents. Tenen previst, però, reunir-se amb Ruiz al llarg d’aquesta setmana per “escoltar” la seva proposta i traslladar-la a votació de l’assemblea si ho consideren oportú.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut