Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junts lidera el Consell Comarcal de la Selva mentre ERC disminueix la seva força i Vox hi irromp per primera vegada

El president de l'organisme, Salvador Balliu (Junts), afirma que la "intenció" és repetir l'acord amb el PSC i Independents per la Selva

|

- Publicitat -

El Consell Comarcal de la Selva, a Santa Coloma de Farners, continuarà liderat per Junts en el pròxim mandat, tot i que la representació de les forces polítiques ha patit canvis arran de les eleccions municipals del 28 de maig. ERC, que era la segona força majoritària en l’organisme administratiu, ha disminuït la seva representació passant de 10 a 9 consellers, mentre que l’extrema dreta de Vox ha aconseguit representació per primera vegada. Independents per la Selva i PSC mantenen la representació amb 4 i 5 consellers, així com la CUP, que continua dins amb un representant. El Pacte Local (PDeCAT) també ha assolit representació per primera vegada, un conseller.

Junts ha governat en aquest últim mandat del Consell Comarcal després d’arribar a un acord amb Independents per la Selva i el PSC. El fins ara president de l’òrgan, Salvador Balliu, no ha dubtat a l’hora de mostrar la seva voluntat de continuar exercint la presidència, tot recordant que quan va accedir al càrrec es va trobar amb “un consell comarcal enfonsat”, una situació que treu pit d’haver revertit en aquests últims deu anys. Ara, el Consell Comarcal de la Selva “és el primer de Catalunya en prestació de serveis“, tal com ha afirmat el president, que també ha assegurat que vol continuar sumant serveis a la cartera.

Publicitat

Ballius no s’ha amagat i ha avançat que la “intenció” de Junts és continuar governant amb els mateixos socis que tenien els últims quatre anys. Defensa que “el pacte ha anat molt bé i no hi ha hagut malentesos”, ja que van “posar uns fonaments ferms” a principis de mandat que els ha permès “parlar de tot”. Tot i les bones paraules, Balliu assegura que no descarten “altres variants” a l’hora d’arribar a acords per a governar i que, a hores d’ara, tenen “totes les cartes sobre la taula”.

Et pot interessar  Aragonès crida comuns i Junts a "fer confiança" al pressupost: "Ningú amb voluntat real per avançar s’hi pot oposar"

Pel que fa a la resta d’opcions polítiques en aquestes últimes eleccions i el seu accés al Consell Comarcal, els comuns han passat de dos a un representant, mentre que l’opció liberal de Cs ha quedat completament fora de la configuració del nou Consell Comarcal de la Selva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut