Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Junts i PSOE negocien “intensament” l’amnistia al marge dels aldarulls de l’espanyolisme

L'acord entre Junts i el PSOE podria tancar-se aquest mateix dimecres

|

- Publicitat -

Junts i PSOE segueixen negociant “intensament” i es podria tancar un acord “en qualsevol moment”

Mentre la dreta i l’extrema dreta provoca aldarulls als carrers de Madrid per protestar contra la llei d’amnistia i la negociació del govern en funcions amb els partits independentistes per a la investidura, les converses entre Junts i el PSOE continuen sense haver-se tancat. Totes dues formacions negocien “intensament” aquest dimecres, 8 de novembre, des de Brussel·les, després d’una nova nit de converses per intentar tancar la lletra petita de la llei d’amnistia, ja que Junts no estava d’acord amb el text, en deixar excloses les víctimes de la ‘lawfare’.

Publicitat

L’acord entre Junts i el PSOE encara no està del tot tancat, però podria segellar-se “en qualsevol moment”, ja que tots dos partits s’estan intercanviant papers que podrien ser definitius, segons indiquen fonts de la negociació a l’ACN. Les mateixes fonts assenyalen que tant Junts com el PSOE volen ultimar una llei d’amnistia “sense fissures” i “impol·luta”, per tal que es pugui aprovar sense dificultats al Congrés i rebre l’aval del Tribunal Constitucional.

Aquesta llei d’amnistia “impol·luta” està “molt a prop” d’aconseguir-se, apunten les mateixes fonts. De fet, no descarten que es pugui tancar un pacte aquest mateix dimecres, tot i que ja fa dies que apunten que l’acord polític ja està tancat i només queden serrells tècnics, com ara la inclusió de la guerra judicial, o ‘lawfare’, dins el text. Des de Junts, per la seva banda, afirmen que són “hores de molta feina i discreció”, i descarten donar més detalls de l’evolució de les converses, tal com han fet des que van començar les negociacions.

Et pot interessar  Sánchez s'erigeix com el "líder" de la "regeneració democràtica" de l'Estat espanyol davant el context de "desinformació" i "lawfare"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut