Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Junts i PSC governaran el Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Junts i els socialistes reediten el pacte i governaran plegats

|

- Publicitat -

Els grups de Junts i el PSC han tancat un acord pel qual reeditaran el pacte per governar tots dos el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La formació que presideix Laura Borràs va aconseguir 13 consellers, mentre que el PSC en va assolir quatre. ERC, d’altra banda, va repetir la xifra de consellers obtinguda (11) que quatre anys enrere, però no s’ha pogut tancar cap pacte.

Junts, com que va aconseguir 13 consellers, ostentarà la presidència durant tot el mandat i tindrà tres de les quatre vicepresidències previstes, la primera, la segona i la quarta, mentre que la tercera serà pel PSC. La Junta de Govern estarà integrada per 11 membres, nou dels quals seran de Junts per Catalunya i dos del PSC. Durant aquest mandat, a més, les dues formacions volen potenciar la junta de portaveus.

Publicitat

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà té 33 representants i la majoria absoluta se situa en 17 representants, xifra que Junts i els socialistes ja sumen. El passat 28 de maig, Junts va mantenir el lideratge de l’ens, tot i que amb una lleugera pèrdua de consellers (el 2019 va acoseguir-ne 15), mentre que ERC continua en la seva línia amb 11 consellers i la CUP ha mantingut també el conseller que tenia. El PSC va assolir quatre consellers, i Tots per l’Empordà n’ha aconseguit tres. D’altra banda, Cs ha perdut tots els consellers i Vox entra a l’ens per primer vegada amb un conseller.

Et pot interessar  El govern de Collboni desvincula designar la prefectura de Via Laietana com a centre memorial d'un canvi d'usos immediat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut