Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Junts i ERC seguiran al peu de la lletra “la recomanació” de Borràs

|

- Publicitat -

Junts i ERC es manifesten davant l’aturada del Parlament pel cas de Pau Juvillà. La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha anunciat que els presidents de comissió que siguin de JxCat no convocaran cap sessió, i que els diputats del seu grup parlamentari tampoc assistiran a les sessions que estiguin convocades per altres formacions.

En roda de premsa, ha explicat que se sumen així a la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha “recomanat” que s’aturi l’activitat parlamentària fins que la comissió de l’estatut del diputat no emeti un dictamen sobre la situació del cupaire i l’ordre de la JEC per retirar-li l’escó. A més, ha remarcat que la situació “interpel·la tots els grups compromesos amb la democràcia”, no només els independentistes, i ha criticat que “alguns s’amaguin en subterfugis o equidistàncies”.

Publicitat

D’altra banda, la portaveu d’ERC al Parlament, Marta Vilalta, ha explicat que el seu grup secundarà la proposta de la Mesa del Parlament per fer una aturada “puntual” de l’activitat parlamentària i ha celebrat que s’hagi pogut “conjugar” la denúncia de “l’anomalia” i “la repressió persistent” amb la defensa dels drets dels altres diputats a banda de Pau Juvillà. En roda de premsa, Vilalta ha explicat que “defensar els drets d’un diputat no pot afectar els drets dels altres”, en referència a les primeres propostes, que apuntaven a una paralització de l’activitat sostinguda en el temps.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut