Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Junts i ERC es reuneixen però només aborden temes en el marc de la legislatura

|

- Publicitat -

ERC i JxCat han celebrat aquest dijous una reunió de coordinació i seguiment entre les dues formacions al Parlament, que ha comptat amb membres destacats per les dues bandes. A la trobada hi ha participat el president del Govern, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Per part de Junts també hi ha anat el vicepresident Jordi Puigneró, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el president del grup parlamentari, Albert Batet, i diversos diputats. Per part d’ERC hi ha assistit la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, i el director de l’oficina del president, Sergi Sabrià, i altres parlamentaris.

Diverses fonts han assegurat que a la trobada, no s’ha abordat cap tema en particular, i que s’ha parlat de diversos eixos de legislatura.

Publicitat

La reunió s’ha celebrat a les dependències del Parlament on ERC i Junts tenen els despatxos i mentre el ple estava en marxa. Això ha fet que Borràs hagi deixat de presidir la sessió, un fet inusual, i ha estat la vicepresidenta Alba Vergés qui l’ha encapçalat. La reunió s’ha interromput en una ocasió perquè els diputats han hagut de tornar a entrar a l’hemicicle per votar una moció, i després s’ha reprès.

Els dos partits van acordar a l’inici de la legislatura que crearien diversos grups de coordinació política per facilitar la comunicació entre ells i evitar així les crisis de l’executiu anterior.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut