Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Junts i el PNB acorden coordinar-se al Congrés “per ser tan útils com sigui possible” a Catalunya i Euskadi

Turull assenyala que comparteixen "molts temes en el camp social, l'econòmic i sobretot el debat territorial"

|

- Publicitat -

Junts i el PNB coordinaran els seus vots al Congrés “per a ser tan útils com sigui possible” a Catalunya i Euskadi. Així ho ha defensat aquest divendres el secretari general del partit independentista, Jordi Turull, que es troba a Bilbao per a trobar-se amb una delegació dels nacionalistes bascos. “Hi ha moltíssimes més coses que ens uneixen que no pas les que ens separen”, ha assegurat Turull en una entrevista a Radio Euskadi. En aquest sentit, ha explicat que en el procés de negociació de la investidura ja han “parlat molt” i que la seva “voluntat” és “coordinar-se des del minut zero de la legislatura” perquè comparteixen “molts temes en el camp social, en el camp econòmic i, sobretot, en el terreny del debat territorial nacional”.

A més de la coordinació entre les dues formacions al Congrés, Jordi Turull també ha assenyalat ni Junts ni el PNB se senten “vinculats” pels acords del PSOE amb Sumar. Ho ha diferenciat d’ERC, que “se sent part d’un bloc” del qual ells no senten que en formin part.

Publicitat

Junts es reunirà aquest divendres al migdia amb el PNB a Sabin Etxea, la seu dels nacionalistes bascos a Bilbao. La delegació de Junts estarà formada pel secretari general, Jordi Turull; la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, i el president del grup al Parlament, Albert Batet. Per part dels ‘jeltzales’, hi haurà el president del partit, Andoni Ortuzar; el responsable d’organització, Joseba Aurrekoetxea, i el portaveu al Congrés, Aitor Esteban.

Aquesta trobada a Bilbao ve precedida de la que van encapçalar l’expresident Carles Puigdemont i Ortuzar el passat setembre a Waterloo, en plenes negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez.

Et pot interessar  Puigdemont diu que intentarà un govern independentista encara que ERC els superi en escons: "Com ja vam fer"

L’acord amb el PSOE “s’està complint”

Pel que fa a l’acord d’investidura entre Junts i el PSOE, Turull ha remarcat que venien d’una “gran desconfiança” prèvia i que per això es van “dotar d’un mecanisme de mediació internacional” per ajudar. En aquest sentit, el secretari general del partit ha assenyalat que “de moment l’acord s’està complint” perquè “establia que hi hauria una primera reunió abans de final de mes i així serà”. Turull no ha volgut entrar en més detalls sobre aquestes trobades, que defensa que han de ser “més secretes que discretes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut