Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Junts esgarrapa al PSC un representant de la Diputació de Barcelona i empata amb ERC

Les forces independentistes d'ERC i Junts han quedat empatades a la Diputació de Barcelona, amb 11 representants cadascuna

|

- Publicitat -

El grup liderat per Laura Borràs, Junts, ha aconseguit guanyar un representant en detriment del PSC a la Diputació de Barcelona arran dels resultats de les darreres eleccions municipals, tot i que els socialistes continuen sent el partit majoritari en aquest ens supramunicipal. Amb aquest canvi, la nova composició de la Diputació queda formada per 18 diputats del PSC (en lloc dels 19 assignats inicialment), 11 d’ERC, 11 de Junts (un més que els 10 inicials), 5 dels Comuns, 4 del PP, 1 de Tot per Terrassa i 1 de Vox.

La modificació s’ha produït en el partit judicial de Granollers, de manera que les forces independentistes d’ERC i Junts han quedat empatades en l’òrgan administratiu, el qual també ha vist Vox irrompre-hi per primera vegada. Malgrat els canvis, la presidència de la Diputació de Barcelona continuarà en mans de l’actual alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín.

Publicitat

La Diputació de Barcelona compta amb un total de 51 diputats, procedents dels partits judicials de diferents ciutats de la província. El partit judicial de Barcelona aporta 18 diputats, mentre que l’Hospitalet en contribueix amb 6, Sabadell i Terrassa amb 4 cada un, i Granollers, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Manresa, Arenys de Mar, Vic, Berga, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú amb 3 o menys.

Et pot interessar  Puigdemont, disposat a tornar a Catalunya i ser president, segons Gonzalo Boye
Publicitat

Opinió

Minut a Minut