Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junts es querella amb Alícia Sánchez-Camacho al Supremo per l’escàndol dels àudios de Villarejo

|

- Publicitat -

El grup parlamentari de JxCat ha presentat al Tribunal Suprem una querella contra l’exlíder del PPC i senadora Alícia Sánchez-Camacho per “haver mentit al Parlament”. Segons Junts, les converses que s’han fet públiques entre Sánchez-Camacho i l’excomissari José Manuel Villarejo constaten que l’exlíder del PPC va faltar a la veritat en dues comissions parlamentàries. I assenyalen que això suposa un delicte com estableix l’article 502.3 del Codi Penal. “Va venir al Parlament a presentar-se com a víctima i no hi ha dubte que actuava com a impulsora de l’Operació Catalunya. Sánchez-Camacho és el rostre del cinisme i, en política, no tot s’hi val”, ha manifestat el president de Junts al Parlament, Albert Batet, a través d’un comunicat.

“Mentre mentia i s’exculpava al Parlament sobre l’Operació Catalunya, ella mateixa elaborava llistes negres i ordenava a la policia patriòtica investigar persones vinculades amb l’independentisme”, afegeix Batet.

Publicitat

A més, recorda que les “mentides” de la dirigent popular han comportat “greus conseqüències” per al conjunt de l’independentisme i, per tant, que “també hauria de tenir conseqüències judicials”.

El president del grup parlamentari creu que Sánchez-Camacho ha estat una “peça fonamental” de l’Operació Catalunya 1, que ha qualificat com a “guerra bruta articulada” fins al referèndum de l’1-O.

Segons Batet, ara hi ha en marxa una Operació Catalunya 2 i s’ha mostrat convençut que hi ha altres persones que continuen fent el que va fer Villarejo durant anys.

La querella, elaborada per l’equip d’advocats liderats per Gonzalo Boye, demana que se citin a declarar com a testimonis a Villarejo; a l’excap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas; i a Victoria Álvarez.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut