Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Junts dona per fet que la reunió Puigdemont-Sánchez serà “pròximament en algun estat de la UE”

El partit defensa Nogueras davant els "atacs" de la cúpula judicial espanyola i recorda que els jutges estaran "obligats" a comparèixer al Congrés si se'ls cita

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya dona per fet que la reunió entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont tindrà lloc “pròximament” i fora de l’Estat espanyol, “en algun estat de la UE”, malgrat que no hi ha concreció.

El portaveu del partit, Josep Rius, ho ha explicat evitant dir si serà abans o després de l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés i el Senat. “El que preferim nosaltres és resoldre el conflicte polític i que no sigui només per una fotografia”, ha insistit Rius.

Publicitat

Pel que fa a la polèmica entre la cúpula judicial espanyola i el seu partit, des de Junts han volgut mostrar suport a la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, pels “atacs rebuts” i ha defensat el dret a criticar la judicatura. En aquesta línia, Rius ha carregat contra els jutges pel “seu paper actiu contra l’independentisme més enllà del que preveu la llei i amb nombrosos casos de ‘lawfare'”. Igualment, ha recordat que estaran “obligats” a comparèixer al Congrés en les comissions pactades amb el PSOE si se’ls cita.

En la roda de premsa posterior a la permanent del partit, Rius ha mostrat rebuig a la missió del Parlament Europeu per analitzar la immersió lingüística. Rius ha denunciat el “biaix clarament partidista que té l’origen en entitats que van contra el català i integrada per partits clarament hostils a la immersió”. Per això l’ha considerada “viciada d’origen”.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut