Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Junts demana a Aragonès fer una estratègia en el bloc independentista i centrar-la en la figura de Puigdemont

|

- Publicitat -

Junts ha traslladat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la “urgència” de constituir una direcció estratègica col·legiada de l’independentisme. Així li ho han dit el president del grup parlamentari, Albert Batet, i la portaveu, Mònica Sales, en el marc de la roda de contactes que el president està fent amb partits i entitats per “refer la unitat”. Com ha recordat Batet, aquesta direcció ja estava contemplada al pacte de govern entre Junts i ERC, però nou mesos després segueix sense existir. Per a Junts, aquesta direcció s’hauria de fer dins el marc del Consell per la República, i consideren que l’expresident de la Generalitat i líder del partit, Carles Puigdemont, és “un element essencial” per a l’espai compartit.

Durant la roda de premsa Batet ha explicat que ha traslladat a Aragonès “la constatació que l’independentisme no està avançant” i que “la taula de diàleg no va enlloc”. El president del grup parlamentari ha recordat que només s’ha fet dues reunions de la taula en dos anys i que no hi ha hagut cap resultat.

Publicitat

Precisament per això, des de Junts creuen que el “fracàs” fa encara més necessària la direcció estratègica col·legiada, a la que hauria d’haver-hi els partits i entitats independentistes, per poder traçar una alternativa a la taula. Segons Batet, l’òrgan ha de definir com avançar cap a la independència i com fer front a la repressió.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut