Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junts creu que l’informe del comitè de Peticions sobre la immersió “destrossa” la reputació del PE: “És un despropòsit”

Toni Comín recorda que la ponent del document, l'eurodiputada Yana Toom, ha estat vinculada amb activistes prorussos

|

- Publicitat -

Junts creu que l’informe del comitè de Peticions del Parlament Europeu sobre el model de l’escola catalana és “un despropòsit”. “La comissió no és competent en cap sentit per tractar el tema […], i això ho va reconèixer la mateixa presidenta Dolors Montserrat“, ha assenyalat l’eurodiputat de Junts, Toni Comín, en una atenció als mitjans. Pel dirigent independentista, votacions com la d’aquest dimarts “només serveixen per destrossar la reputació de comitè i del Parlament Europeu”. Per altra banda, Comín ha recordat que la ponent del document, l’eurodiputada Yana Toom, ha estat vinculada amb activistes prorrusos. “Si algú té amistats perilloses amb el règim de Putin és Dolors Montserrat a través de Yana Toom”, ha apuntat.

“És delirant que Dolors Montserrat, que és qui propaga des de fa temps les ‘fake news’ de la suposada trama russa del procés, es recolzi en aquesta estratègia d’atac a la immersió en una eurodiputada que ha estat reconeguda al seu país pels seus vincles amb activistes pro Putin”, ha insistit.

Publicitat

Sobre el contingut de l’informe, i en línia amb el que ha apuntat aquest dimarts ERC, Comín ha reiterat que el text “no és vinculant” i que la missió d’eurodiputats a Catalunya “va comptar amb el boicot de pràcticament la meitat dels grups parlamentaris de l’Eurocambra”. “És una operació més d’aquesta estratègia d’espanyolització del Parlament Europeu”, ha resumit.

Al mateix temps, Comín ha recordat que el Parlament de Catalunya ja va reprovar l’ús “partidista” del comitè de Peticions de la cambra europea i va qüestionar l’actuació de Dolors Montserrat al capdavant de la comissió.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut