Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junts constata que està lluny d’arribar a un “compromís històric” amb el PSOE

Nogueras ha avisat que si el PSOE pretén fer "el que ha fet els últims quatre anys" no trobarà el suport de la seva formació

|

- Publicitat -

La reunió que han mantingut Junts i el PSOE aquest divendres, 13 d’octubre, ha constatat la distància que encara hi ha entre les dues formacions per tal d’assolir un acord de cara la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez. Així ho ha afirmat la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, en advertir que encara veu “lluny” el “compromís històric” que la formació reclama als socialistes a canvi del seu suport al debat d’investidura.

Per tal de reiterar la postura de la seva formació, Nogueras ha lliurat a Sánchez la transcripció de la conferència que el president a l’exili, Carles Puigdemont, va fer el 5 de setembre a Brussel·les, en la qual va fixar les condicions prèvies que havien de donar-se per tal que Junts s’obrís a negociar amb el PSOE. Entre aquestes condicions, Puigdemont va reclamar una llei d’amnistia per començar a negociar la investidura, així com la creació d’un mecanisme de verificació dels acords, per a constatar que aquests es compleixen.

Publicitat

En declaracions als mitjans després de la reunió de prop d’una hora i mitja de durada que ha mantingut amb Sánchez, Nogueras ha avisat que si el PSOE pretén fer “el que ha fet els últims quatre anys” no trobarà el suport de la seva formació, perquè “no som aquí ni per escoltar ni per fer el que s’ha fet” fins ara, que “s’ha constatat que no ha funcionat”. La diputada ha recordat que Junts no ha anat a la reunió a “escoltar les condicions del PSOE perquè Junts doni aquest suport”, sinó per “recordar precisament el contrari”.

Nogueras ha insistit que Junts no acatarà un acord que no suposi avenços, perquè “si es tracta de fer el mateix que s’ha fet i s’ha dit els últims quatre anys, els vots de Junts no són els que estan buscant”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president

La portaveu, tanmateix, ha evitat concretar els continguts de la trobada d’aquest divendres i, especialment, si s’ha abordat la llei d’amnistia que Junts i ERC reclamen. “Volem ser molt curosos i seguirem la línia que ha marcat el partit des de fa setmanes que és la de no comentar” les negociacions, ha dit, perquè “quan calgui parlar parlarem”. En aquest sentit, ha recordat que l’actual és un moment “absolutament transcendent i extraordinari”, i “nosaltres no jugarem al joc dels titulars i les filtracions, que sembla que per això ja n’hi ha uns altres”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut