Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Junts titlla d'”irrellevant” el discurs del rei espanyol i l’acusa d’haver fomentat la “llavor de la discòrdia” el 3-O

El líder de Junts denuncia que el rei espanyol "fa molt de temps que ha renunciat a fer d'àrbitre. Sempre actua de part dels afectes al règim"

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha qualificat el discurs de la vigília de Nadal del rei d’Espanya, Felip VI, d'”irrellevant, com la corona mateix”, mentre recordava que va ser la figura del monarca qui va fomentar la “llavor de la discòrdia” quan el 3 d’octubre del 2017 va denunciar públicament el procés sobiranista i el referèndum d’autodeterminació.

Turull ha fet aquestes declaracions en el marc de l’ofrena floral tradicional a la tomba de Francesc Macià. El líder de Junts ha acusat el monarca espanyol de contradictori i de manca de “legitimitat moral” per demanar que no es fomenti aquesta llavor quan va ser ell qui la va fomentar amb el parlament que va fer fa sis anys, un parlament pel qual encara “no ha demanat perdó”.

Publicitat

“El Rei fa molt de temps que ha renunciat a fer d’àrbitre. Sempre actua de part dels afectes al règim i només quan està en perill allò del ‘atado y bien atado'”, ha denunciat Turull recordant la famosa frase del dictador Francisco Franco. “És irrellevant perquè ha rebutjat les funcions constitucionals i actua de part”, ha insistit.

Turull també ha criticat que el monarca espanyol parli d’una unitat que, al seu parer, vol “a cop de bastó”. Per tot plegat ha reiterat que el discurs de la vigília de Nadal de Felip VI va ser “irrellevant, contradictori i estalviable”.

Et pot interessar  Junts proposa "redefinir" la immersió lingüística, ERC i comuns la volen mantenir i el PSC aposta per impulsar l'anglès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut