Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Junts celebra la constitució de la comissió sobre Pegasus: “És la primera pedra per donar-hi resposta democràtica”

|

- Publicitat -

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha celebrat la constitució de la comissió d’investigació al Parlament sobre el cas Pegasus i ha assegurat que posa “la primera pedra per donar una resposta democràtica al cas d’espionatge massiu més greu a Europa durant el segle XXI”. En declaracions a mitjans Rius ha demanat que cap grup parlamentari “bloquegi, impedeixi o no ajudi” a investigar els fets a la comissió, i també ha reclamat que cap de les persones que se citi es neguin a comparèixer, “pertanyin a partits polítics presents a la comissió o a institucions de l’Estat”.

Tot i que la llista de compareixents encara no està decidida, a l’espera d’acordar un pla de treball, Rius ha dit que “la idea és citar tots els que puguin tenir responsabilitats directes o indirectes o competències en vetllar que aquest cas d’espionatge no passi en una democràcia”. Cal recordar, però que les compareixences es realitzen sempre de forma voluntària, no obligatòria. En tot cas, el que es vol transmetre des de Junts és “rigorositat”: “Serà un exercici de transparència per posar llums i taquígrafs i una mica de llum a tanta foscor democràtica”, ha expressat el seu portaveu.

Publicitat

La comissió d’investigació al Parlament neix de la falta de resposta des del Congreso on es va negar cap mena d’investigació sobre el cas. Així mateix, Rius ha carregat contra el PSOE per “bloquejar” la investigació:”O tenen alguna cosa a amagar o en són còmplices”, ha conclòs Rius.

Et pot interessar  Cleries diu que Junts vol la continuïtat de la legislatura si hi ha una amnistia de reconciliació i pressupostos socials
Publicitat

Opinió

Minut a Minut