Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Junts celebra el gir d’ERC i els emplaça a fer un “front comú” a Madrid

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha valorat que està previst que a l’agenda política de les pròximes setmanes hi hagi l’aprovació dels pressupostos espanyols.

En primer lloc, Artadi ha celebrat que l’obertura de l’oficina parlamentària de Junts i Lliure per Europa “avui ha vist la llum” i ressalta que és “una manera més d’aproximar els eurodiputats als electors”. La diputada ha lamentat que, de moment, ni Comín, ni Ponsatí, ni Puigdemont hi podran ser presencialment, ja que no es respecta la immunitat dels eurodiputats.

Publicitat

Pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat, Artadi ha celebrat el canvi de posició d’Esquerra Republicana de Catalunya que davant de l’actitud de no protecció de la llengua catalana del Gobierno, l’ha advertit que presentarà una esmena a la totalitat si no aborda la protecció al català en la llei de l’audiovisual de manera prèvia.

Artadi apunta que “és ara quan podem fer valdre els vots dels catalans a Madrid” i ha emplaça a ERC en un front comú, ja que, com afirma la diputada: “és possible que siguin els últims pressupostos que aprovará Sánchez abans de les eleccions del 2023”. Junts per Catalunya s’ha mostrat a favor del “gir d’ERC”.

Per aquest motiu, ha denunciat que hi ha hagut un “abandonament” de la ciutadania catalana amb un “tracte indigne” i afirma que no descarta presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos espanyols dijous 28 d’octubre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut