Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junts avisa el govern espanyol que l’oficialitat del català a la UE “no es pot demorar gaire més”

Rius assegura que "només depèn de les capacitats diplomàtiques" de La Moncloa

|

- Publicitat -

L’oficialitat del català a la Unió Europea tornarà a estar damunt la taula del Consell d’Afers Generals aquest dimarts i des de Junts per Catalunya avisen el govern espanyol que la seva aprovació “no es pot demorar gaire més”. El portaveu del partit, Josep Rius, ha defensat aquest dilluns que “només depèn de les capacitats diplomàtiques de l’estat espanyol” i ha assenyalat que hi “estan a sobre perquè es pugui esdevenir al més aviat possible”. Pel que fa a la llei d’amnistia, que dimecres serà debatuda al Congrés dels Diputats, Rius ha assegurat que és “una victòria de l’independentisme” i ha esperat “que no hi hagi filibusterisme” per part del PP i “que es pugui prendre en consideració”.

En roda de premsa aquest dilluns al migdia, Josep Rius ha denunciat que “hi ha hagut una campanya i desinformació i de boicot del PP” contra l’oficialitat del català a la Unió Europea, que considera que “ha provocat un endarreriment d’aquesta decisió”. No obstant això, ha afegit que “aquesta decisió no es pot demorar gaire més” perquè la llengua catalana “compleix els requisits”.

Publicitat

Pel que fa a la presa en consideració de la llei d’amnistia, que es debatrà dimecres al Congrés, el portaveu de Junts ha “esperat que no hi hagi filibusterisme parlamentari com ens hem trobat al Senat” i que pugui seguir el seu tràmit “una llei molt important que reverteix una situació injusta”. En aquest sentit, ha defensat que “a hores d’ara compta amb una majoria sòlida per tirar endavant”.

Et pot interessar  Puigdemont vol la cessió del 100% dels tributs a canvi d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut