Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

Junts presentarà una proposició de llei per gestionar la sequera davant la “manca de lideratge” del Govern

"El país s'hi juga molt i esperem que vostè estigui disposat a moure's i buscar consensos; però si no canvia d'actitud i no fa la feina, la farem des del Parlament", ha sentenciat Batet

|

- Publicitat -

Junts fa un pas endavant per liderar la gestió de la sequera que travessa Catalunya, tot criticant que la que ha fet el Govern fins ara ha estat “erràtica” i, precisament, sense lideratge. El portaveu del grup parlamentari, Albert Batet, ha anunciat aquest dimecres que, perseguint aquest objectiu, Junts registrarà una proposició de llei al Parlament amb mesures per fer front a la sequera, la qual inclourà mecanismes per permetre contractacions d’emergència, com es va fer durant la pandèmia; una moratòria del règim sancionador, i concrecions i garanties en inversions.

Batet ha carregat durament contra l’executiu català, acusant-lo de “no fer la feina” i apuntant que “no té credibilitat”, ja que la gestió feta fins ara ha estat “erràtica, sense lideratge i plena d’incompliments”. Per aquest motiu, el grup de Laura Borràs ha anunciat que registrarà una proposició de llei, la qual pretenen tramitar per lectura única, amb mesures concretes per combatre la falta d’aigua, tot demanant al Govern que busqui el consens. “El país s’hi juga molt i esperem que vostè estigui disposat a moure’s i buscar consensos; però si no canvia d’actitud i no fa la feina, la farem des del Parlament”, ha sentenciat Batet durant la sessió de control.

Publicitat

En la seva rèplica, Aragonès també ha allargat la mà a Junts per tal de negociar mesures per la sequera, assegurant que escoltarà “totes les propostes”. “La nostra voluntat és que totes les mesures del Govern tinguin el màxim suport i acompanyament de part dels grups parlamentaris”, ha expressat el president.

Per la seva banda, el líder del PPC, Alejandro Fernández, ha pronosticat que el Govern transvasarà aigua de l’Ebre aquest estiu per fer front a la sequera, aprofitant la intervenció per acusar Aragonès “d’enganyar” la ciutadania. “Potser no li quedarà més remei que fer el transvasament, però espero que no torni a dir allò de ‘Lo riu és vida’ per enganyar la gent; vostès són molt ‘cuquis’ i diran que és una interconnexió de xarxes, però no enganyen a ningú perquè és el mateix”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Una tractorada talla la Gran Via de Barcelona per protestar contra el "repartiment injust de l'aigua"

A més, també ha criticat que la cimera de l’aigua, que va acabar sense acord, va ser “decebedora i inconcreta en mesures” i creu que “va traslladar una sensació de perplexitat quan es va comprovar la falta de precisió”. “Va ser conseqüència de la seva incompetència i populisme”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut