Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junts acusa TV3 d’alinear-se amb ERC en una peça del Telenotícies: “Absolutament injustificable”

|

- Publicitat -

Junts denuncia davant el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) un presumpte cas de manca d’independència per part de TV3, la televisió pública catalana, a l’hora d’elaborar i emetre una peça del “Telenotícies” sobre la viabilitat del govern en solitari d’ERC. La denúncia, que JxCat ha fet arribar al CAC a través d’una carta, està signada tant per la presidenta del partit, Laura Borràs, com pel seu secretari general, Jordi Turull. El mitjà El Món ha tingut accés a la missiva i ha corroborat la seva veracitat.

Els líders de Junts denuncien els fets, que consideren “greus i perillosos”, directament al president del CAC, Xevi Xirgo, per tal de demanar la seva intervenció en l’assumpte i que es comprometi a que aquesta mena de situacions no tornin a repetir-se.

Publicitat

La notícia que ha despertat la indignació de Junts va emetre’s al TN Vespre el passat 15 d’octubre. La peça analitzava la viabilitat del Govern d’Aragonès després de la sortida de Junts de l’executiu i, per fer-ho, va comptar amb l’opinió de dues persones vinculades a ERC: Anna Simó i Enric Marín. A la carta, Junts denuncia que Simó és una “coneguda militant d’ERC des del 1990, consellera de Benestar entre 2003 i 2006 i diputada d’ERC al Parlament entre el 2015 i 2017”. De Marín, assenyalen que en una peça anterior del mateix programa “se l’havia vist formant part de la nova executiva d’ERC“, tal com informa El Món.

Junts manifesta en l’escrit que és “absolutament injustificable” que la televisió pública consideri com a “opinions raonades” les de persones que “defensen obertament les sigles a les quals pertanyen i que coincideixen amb el Govern sobre el qual oferien opinió”. Aquest fet, com sosté Junts, “afecta la credibilitat i la necessària independència” dels mitjans informatius.

Et pot interessar  Aragonès, a 24 hores de votar-se l’amnistia: “Espero que tothom estigui a l’alçada del moment”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut