Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junqueras i Romeva traslladen a líders europeus la necessitat d’una llei d’amnistia

|

- Publicitat -

El líder d’ERC i vicepresident legítim del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller a la presó Raül Romeva han traslladat aquest divendres als líders europeus la necessitat d’aprovar una llei d’amnistia per alliberar els líders independentistes engarjolats i “posar fi a la repressió” de l’estat espanyol.

S’ha produït després d’una torbada telemàtica aquest divendres amb el president del grup Verds/ALE al Parlament Europeu, Philippe Lamberts, on han analitzat “l’actual situació política a Catalunya, Espanya i Europa”, segons un comunicat d’ERC.

Publicitat

Durant la videoconferència, Junqueras ha traslladat als líders ecologistes la necessitat d’aprovar una llei d’amnistia que “posi punt final a la repressió i la persecució que pateixen milers de persones”.

Per ell, els indults són solucions individuals però al seu entendre no solucionen el problema col·lectiu que existeix, i ha apostat per trobar una solució que “torni a la política el que és essencialment un problema polític: i això només ho permet la llei d’amnistia”.

D’altra banda, Romeva ha volgut comentar l’informe de la Comissió de salut de l’Estat de Dret a la Unió Europea, on es posa en relleu la necessitat de renovar el Consell General del Poder Judicial, la relació de dependència que existeix entre la Fiscalia General i el Gobierno, i els reiterats avisos del Consell d’Europa sobre “una politització del poder judicial”.

I assegura que es tracta d’un problema que es vol obviar: “Que avui hi hagi presos polítics, exiliat i centenars de persones perseguides per expressar la seva opinió o per dissentir políticament és conseqüència del que aquest informe assenyala i Europa n’ha de ser conscient”.

 

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut