Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junqueras trasllada a Sánchez la necessitat d’avançar en les demandes d’ERC de cara la investidura

Tant Junqueras com Sánchez han acordat donar continuïtat a les converses mitjançant els respectius equips negociadors

|

- Publicitat -

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha mantingut aquest dimecres al matí una conversa telefònica amb el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, en la qual ha traslladat al líder socialista la necessitat d’avançar en les principals demandes que fan els republicans a canvi del seu suport a l’eventual investidura del candidat socialista. La conversa ha tingut lloc poc abans que Sánchez es reuneixi el portaveu del grup republicà al Congrés, Gabriel Rufián, en el marc dels contactes per a negociar la investidura de Sánchez.

En un comunicat, el líder republicà ha valorat “positivament” la conversa, “com una mostra de cordialitat i respecte mutu, i com un pas més cap a la normalitat política”. Segons el comunicat emès per ERC, Junqueras també ha valorat la “importància dels avenços en clau política, social i antirepressiva fruit dels últims anys de negociació política entre ambdues formacions”.

Publicitat

Sánchez, per la seva part, en un comunicat diferent, ha “agraït” a ERC “el suport durant la passada legislatura”, a la vegada que ha destacat “els importants avenços polítics i socials que s’han produït en aquest temps”. Igualment, el socialista remarca “la necessitat d’arribar a un acord d’avenços i estabilitat” per als pròxims quatre anys.

Tant Junqueras com Sánchez han acordat donar continuïtat a les converses mitjançant els respectius equips negociadors.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines
Publicitat

Opinió

Minut a Minut