Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Junqueras subratlla la “necessitat imperiosa” de formar Govern per afrontar la crisi post pandèmia

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha subratllat la “necessitat imperiosa” de formar Govern per afrontar la crisi de la covid-19. Ho ha dit en un article a ‘El Periódico’, on també ha reflexionat que, “inexplicablement”, aquest Govern continua “pendent d’una tediosa negociació” encarrilada per dos dels actors polítics “a l’espera que el tercer es decideixi a fer el pas”. Pel que fa a la recuperació, el republicà aposta per la transformació digital i ecològica de l’economia a partir dels fons europeus, que equivalen a “quatre cops el que fou l’històric Pla Marshall del 1948”. Junqueras aposta per planificar “pensant a 10 i a 20 anys vista”, i a “sortir del dia a dia per pensar en demà passat”.

Publicitat

El cap dels republicans alerta, però, que caldrà “accentuar una clara mirada social” per “no deixar desemparats” els treballadors que “poden tenir dificultats” per adaptar-se als canvis. En aquest sentit celebra que Catalunya és el territori que ha donat més ajuts durant la pandèmia però subratlla que, amb tot, “han estat clarament insuficients”. Junqueras també considera “imprescindible” que el Gobierno  tingui una actitud “més activa i determinada” a l’hora d’ajudar els sectors més afectats.

Alhora, el president d’ERC demana a l’article escrit des de la presó de Lledoners estar “especialment amatents” perquè no hi hagi una “recuperació asimètrica” entre els diferents sectors econòmics. Per a tot plegat considera “necessari continuar exigint la implicació de l’Administració central i la gestió integral dels recursos que genera Catalunya, que secularment són drenats per l’estat central i que mai retornen, ni tan sols en forma d’inversions”.

Et pot interessar  VÍDEO | El president Aragonès insta Sánchez a pactar un referèndum abans del 2027
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial