Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junqueras, sobre la investidura de Collboni: “És una operació de les clavegueres de l’Estat contra Barcelona”

Junqueras denuncia que "el futur de la capital es va decidir al carrer Génova"

|

- Publicitat -

El ple d’investidura de l’Ajuntament de Barcelona va donar l’alcaldia de la ciutat al candidat socialista Jaume Collboni, que va ser investit amb el suport dels comuns i del PP, en una jugada desesperada de les dues formacions per impedir un govern independentista. El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha opinat que la conxorxa entre BComú, el PSC i el PP, tot i que neguen pactes previs, és “una operació de les clavegueres de l’Estat contra Barcelona”.

Junqueras s’ha referit així al fet que els tres partits s’aliessin per impedir que l’exalcalde Xavier Trias, que encapçalava la llista més votada del passat 28 de maig, recuperés la cadira de la mà d’ERC, que havia accedit a donar-li suport en la investidura. El líder dels republicans ha anat un pas més enllà i també ha augurat que d’aquesta operació han participat els comuns i la candidata a la presidència de Sumar el 23-J, Yolanda Díaz. “Fa quatre anys vam viure exactament el mateix quan Collboni va pactar amb Manuel Valls per donar l’alcaldia a Colau”, va considerar en una atenció als mitjans en acabar el ple d’investidura.

Publicitat

El ple d’investidura ha estat revelador per a Junqueras, que segons ha exposat s’ha tornat a demostrar que “el PSOE no té cap inconvenient de pactar amb el PP i per imposar allò que els ciutadans de Barcelona no van votar”. De fet, a parer seu, PP, PSOE i Comuns “han enganyat el seu electorat amb aquesta conxorxa”.

Junqueras denuncia que “el futur de la capital es va decidir al carrer Génova” de Madrid, a la seu del PP, on es van reunir alguns dels màxims responsables del PP i del PSOE. “Barcelona no s’ho mereix”, va considerar en acabar el ple, i recordant que la seva formació sempre ha dit que no farien, “en cap cas, alcalde a Collboni”.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines

Davant aquesta situació sobrevinguda, el republicà ha assegurat que la seva formació és l’única que “pot impedir pactes com els d’avui són els votants”. Per aquesta raó, ha apel·lat al conjunt de la ciutadania a “defensar Barcelona i Catalunya amb els seus vots” per “impedir aquests pactes indignes i de la vergonya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut