Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Junqueras: “Si el PSOE arrossega els peus en la taula de negociació, la comunitat internacional en prendrà nota”

“Les millors decisions polítiques són les que pren ERC. Si tots actuessin amb el mateix convenciment, estaríem molt més a prop de la independència”

Avatar
Agències 10/09/2021
El president d'ERC, Oriol Junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha advertit que “si el PSOE arrossega els peus en la taula de negociació, la comunitat internacional en prendrà nota”. En una entrevista a ‘El Periódico’, el dirigent dels republicans creu que, si el Govern hi va “amb entusiasme”, la taula pot ajudar a guanyar la confiança de la societat catalana i d’una part de la comunitat internacional, “que aposta per la negociació”. “Quan la comunitat internacional es dirigeix a nosaltres no ens diu, de moment, que estigui disposada a donar suport a la independència, però sí que ens vol acompanyar en la lluita contra la repressió i en el camí de la negociació”, ha explicat.

“I com que el reconeixement internacional ens és imprescindible, seria un error imperdonable no fer cas a aquestes demandes”, ha continuat. Junqueras també assenyala que una part de la comunitat els fa arribar la convicció que la taula de diàleg és “un èxit polític” perquè permet afrontar el conflicte des del diàleg i la negociació. “Com més sincers siguem en la defensa de la taula i més arrosseguin els peus els altres, més raons donem a aquells que ens volen acompanyar”, ha afegit.

Preguntat per si és “estratègic” ajudar Pedro Sánchez a mantenir-se a la Moncloa perquè l’alternativa a aquest executiu n’és un amb el PP, Junqueras ha dit que “l’únic estratègic per a ERC és el progrés i el benestar dels ciutadans”. I ha avisat el president Pedro Sánchez que no “coincidiran” amb el PSOE a Madrid si les seves decisions són contràries als valors democràtics o a les necessitats de la majoria social catalana.

Sobre la taula de diàleg, Junqueras ha afirmat que és “el millor camí per avançar en la construcció de majories polítiques i teixir complicitats imprescindibles per arribar-hi”. “Mentre n’estiguem convençuts, la defensarem. Si algú vol arrossegar els peus, que assumeixi les responsabilitats”, ha advertit.

Sobre si veu un “doble discurs” sobre la taula de diàleg a Junts segons si es parla des de dins del Govern o des de fora, Junqueras ha dit que considera que “les millors decisions polítiques són les que pren ERC”: “Si tots actuessin amb el mateix convenciment que ho fa Esquerra, estaríem molt més a prop de la independència que si altres opten per camins menys efectius”.