Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junqueras reclama aparcar “la tàctica a curt termini” i crida a aprovar la llei d’amnistia la setmana que ve

El líder d'ERC també demana la "màxima responsabilitat" als grups per donar als pressupostos "el suport que mereixen"

|

- Publicitat -

Després de la causa per terrorisme oberta pel Tribunal Suprem per Tsunami Democràtic, Oriol Junqueras ha fet una crida a “tothom” a deixar de banda la “tàctica a curt termini” i “no desaprofitar l’oportunitat” d’aprovar la llei d’amnistia, que la setmana que ve torna al Congrés dels Diputats. En la seva intervenció davant del Consell Nacional d’ERC aquest dissabte, el president del partit també ha destacat el posicionament de la Comissió de Venècia, que “coincideix fil per randa amb allò que hem defensat”. D’altra banda, el dirigent republicà també ha posat la vista en els pressupostos de la Generalitat i ha reclamat als grups parlamentaris la “màxima responsabilitat” per donar als comptes “el suport que mereixen”.

En la seva intervenció en obert, Oriol Junqueras ha denunciat que “l’última versió de la repressió és intentar acusar l’independentisme de terrorisme”, i ha rebatut que “no s’aguanta per enlloc”. De la mateixa manera, ha criticat que “una part de la cúpula judicial espanyola fa molt temps que va decidir no fer justícia i fer política”.

Publicitat

En aquest context, el president d’ERC ha dit tenir “el deure de recordar a tothom que, més enllà de la tàctica de curt termini, hi ha grans objectius i nobles aspiracions que aquest país mereixen que es concretin”. És per això que ha dit no volen “desaprofitar cap oportunitat per cridar a la responsabilitat per crida a la responsabilitat de tothom per aprovar la llei d’amnistia que ha de permetre alliberar de la persecució unes 1.500 persones”.

“Ha de ser la fi de la persecució judicial injusta”, ha defensat Junqueras, que ha reblat: “Però encara més, ha de ser l’inici de la negociació política en què totes les parts estiguin en condicions d’igualtat i que no hi hagi una part que persegueixi l’altra”.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

Pressupostos de la Generalitat

El màxim dirigent d’ERC també ha exigit “màxima responsabilitat” per aprovar els pressupostos de la Generalitat, presentats aquesta setmana després de l’acord entre el Govern i el PSC, uns vots encara insuficients per a tirar endavant els comptes.

“Com que són especialment útils i potents, pel seu volum, la seva distribució i les seves prioritats, tenim el deure de tornar a clamar perquè tothom actuï amb la màxima responsabilitat i doni el suport que mereixen aquests pressupostos i tota la gent d’aquest país”, ha sostingut.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut