Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Junqueras, Puigdemont, Mas i altres excàrrecs formalitzen les seves fiances davant el Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -

El president legítim Carles Puigdemont, el líder d’ERC Oriol Junqueras, i altres excàrrecs del Govern als quals el Tribunal de Cuentas reclama una fiança de 5,4 milions d’euros tenen previst entregar aquest mateix divendres els avals assegurats amb diners de l’Institut Català de Finances (ICF), han assenyalat a Europa Press fonts pròximes al líder independentista. Per la seva banda, la defensa d’Artur Mas ja ha presentat l’aval amb càrrec al mateix fons.

Els advocats dels 34 afectats per la liquidació provisional que ha fixat l’òrgan comptable treballen contra rellotge per formalitzar les fiances abans de l’últim termini que ha fixat la instructora de l’expedient, Esperanza García, i que acaba dimarts a les 00.00 hores. També esperen presentar els documents aquest divendres Martí Anglada, exdelegat del Govern a França i Suïssa, i Josep Suárez, exdelegat al Regne Unit.

Publicitat

Fonts del Tribunal de Cuentas asseguren que durant les últimes hores s’ha presentat la documentació per acreditar l’aval d’altres afectats i que García ara ha d’analitzar. Després s’emetrà una resolució bé per donar les quantitats per cauciades o bé per rebutjar els avals, la qual cosa sembla probable segons fonts jurídiques, que dubten de la legalitat d’acudir a un fons públic per fer aquests pagaments.

Dijous passat, 29 dels 34 investigats pel Tribunal de Cuentas van anunciar que s’acollirien a l’aval de l’ICF, mentre que l’òrgan comptable els va atorgar 48 hores (hàbils) perquè acompanyin la documentació que han aportat fins ara dels avals en si. Passat aquest termini improrrogable la instructora va advertir que, si no es formalitzen els dipòsits, seran embargats.

Tant les fiances com els embargaments són mesures cautelars fins que hi hagi una sentència ferma, és a dir, no impliquen que els afectats perdin els béns de manera immediata. L’objectiu és garantir que en cas d’una futura sentència condemnatòria els fons públics siguin reintegrats.

Et pot interessar  Elena demana de nou a Marlaska que autoritzi els Mossos a escortar Puigdemont a l’estranger

Tal com estableix la llei de funcionament del Tribunal de Comptes, si les defenses no abonen la caució corresponent, es procedirà a embargar els béns dels implicats fins que es cobreixin les quantitats que se’ls reclamen cautelarment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut