Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junqueras: “No es tracta de dir que no em cau bé l’altre, sinó de treballar al servei del país”

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat als partits que avantposin els interessos del país als “vetos creuats” i ha defensat la necessitat d’una legislatura “llarga i estable”. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Junqueras ha fixat els tres objectius que, segons ell, ha de tenir la pròxima legislatura: rescat social, recuperació de l’economia i camí cap a la república. I en aquest últim objectiu ha situat el referèndum i l’autodeterminació. Junqueras insisteix en un govern el més ampli possible i ha evitat valorar altres escenaris. Pel que fa al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que diu que només el 23% va votar el 14-F partits independentistes, Junqueras ha respost que ell sap que “no és veritat”.

Junqueras ha insistit que tots els partits que comparteixen els tres objectius plantejats han de col·laborar i ha afegit que la manera més útil és participant tots junts d’un govern. “No es tracta de dir que no em cau bé l’altre, sinó de treballar al servei del país. No estem aquí per sentir-nos còmodes personalment”, ha argumentat el president d’ERC.

Publicitat

No ha volgut entrar a valorar com van les negociacions i s’ha limitat dir que espera per avancin bé i que tinguin un bon resultat. Tampoc a entrat en la possibilitat que la CUP opti a la presidència del Parlament i ha afegit que forma part de la negociació i que és “impossible” pactar acords parcials perquè això “torpedinaria” el procés de negociació.

El president d’ERC ha destacat la “bona predisposició” de tothom en les negociacions i ha afirmat que hi ha “mil possibilitats” per un acord global. “No és important qui ocupa un lloc, no és important una cadira, el que és important és que hi hagi un acord útil per al país”, ha afegit tot insistint en al necessitat d’una legislatura “llarga i estable”.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

En relació a la decisió del jutge de vigilància penitenciària de mantenir de moment el tercer grau per als presos independentistes, Junqueras ho ha considerat “sorprenent” tenint en compte els antecedents però també ha dit que no li sorprèn tenint en compte el que és just. “És el que correspon”, ha afegit.

Junqueras ha explicat que no ha parlat amb el candidat del PSC, Salvador Illa, i ha remarcat que els guanyadors de les eleccions són els capaços de formar govern, en aquest cas, ERC. I ha assenyalat que és “imprescindible” que el govern espanyol sigui conscient que al Parlament hi ha una amplia majoria independentista. Preguntat pel president Sánchez que nega que l’independentisme hagi superat el 50% perquè els vots del 14-F només suposen el 23% del cens tenint en compte l’abstenció, Junqueras li ha respost que amb aquest argument els partits contraris a la independència només els han votat el 21%. “Si no vol compartir aquest argument, ha de deixar de fer servir l’argument que només hi ha el 23% a favor de la independència”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut