Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Junqueras i Romeva se sumen a Puigdemont per demanar que Conde-Pumpido s’aparti dels recursos sobre l’1-O

|

- Publicitat -

La defensa del vicepresident legítim de la Generalitat, Oriol Junqueras, i del conseller Raül Romeva ha sol·licitat al Tribunal Constitucional que aparti al magistrat Cándido CondePumpido de l’estudi dels recursos contra la sentència del Tribunal Supremo pel procés independentista a Catalunya. Considera que el magistrat no és “neutral” ni “imparcial”, ja que en una conferència celebrada el novembre del 2017 va expressar la seva opinió sobre el procés.

No són els únics presos polítics que volen apartar aquest magistrat: Fonts de la defensa de Rull, Turull i Sànchez també presentaran un incident de recusació durant els pròxims dies.

Publicitat

L’advocat Andreu Van Den Eynde, que exerceix la defensa de Junqueras i Romeva, qüestiona la imparcialitat de condePumpido al·legant que en una conferència al Congreso va qualificar “amenaces” a l’ordre democràtic els fets que s’havien produït a Catalunya durant la tardor d’aquell any.

Per la seva banda, el president exiliat Carles Puigdemont, ja va presentar aquesta recusació la setmana passada a través del seu advocat Gonzalo Boye.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut