Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junqueras i Romeva de camí a Europa, després que el TC hagi rebutjat el seu recurs d’empara

|

- Publicitat -

L’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras i l’exconseller Raül Romeva enfilen el camí cap a Europa després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi desestimat aquest dimecres els seus recursos d’empara contra la sentència del Tribunal Suprem que els va condemnar pel procés independentista. En una piulada a Twitter, el president d’ERC ha recordat que la decisió arriba just el dia que fa quatre anys que la secretària general republicana es va exiliar. “Els temps no són innocus”, ha escrit Junqueras, que ha dit que portarà la seva causa a Europa “perquè aquesta persecució no quedi impune”.

“Casualment, el dia que fa 4 anys de l’inici de l’exili de la nostra secretària general, Marta Rovira, i que alguns tornàvem a presó, el Tribunal Constitucional rebutja el nostre recurs d’empara”, ha denunciat Romeva. “Ara és l’hora d’anar a Europa. La repressió no pot quedar impune”, ha escrit.

Publicitat

Els republicans han denunciat que “la repressió és l’única arma de l’Estat espanyol per combatre el moviment independentista”. “Lluny de derrotar-nos, ens legitimen”, han piulat.

Et pot interessar  Puigdemont diu que les crítiques de Junqueras en campanya s'han de "relativitzar" i allarga la mà a ERC després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut