Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Junqueras i Romeva: “Abans que independentistes, som demòcrates i pacifistes”

TV3 ha publicat l’escrit de defensa que els advocats d’Oriol Junqueras i Raül Romeva han preparat per afrontar el judici de l’1 d’octubre. “Abans que independentistes, som demòcrates i pacifistes”, […]

Redacció 13/01/2019
Imatge conjunt d'Oriol Junqueras i Raül Romeva / ACN

TV3 ha publicat l’escrit de defensa que els advocats d’Oriol Junqueras i Raül Romeva han preparat per afrontar el judici de l’1 d’octubre. “Abans que independentistes, som demòcrates i pacifistes”, expressen els presos polítics.

En el cas del vicepresident legítim i president d’ERC, els advocats insisteixen que la seva trajectòria “està vinculada a l’europeisme i la defensa dels valors republicans”. Junqueras, a més, és una persona “coneguda pels seus articles sobre la tradició cristiana i els seus valors, inclosa la persecució dels seus objectius per mitjans pacífics”.

Pel que fa a Romeva, “ell ha dedicat tota la seva vida a la cultura de la pau i la militància de la no – violència”. Com a exemple es destaca la seva tasca als camps de refugiats de la guerra dels Balcans.

En clau general, per combatre les acusacions de rebel·lió i sedició, les defenses situen el Gobierno de Mariano Rajoy com l’ideòleg d’una estratègia de persecució judicial i política d’una ideologia “legal i legítima”.