Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Junqueras i Aragonès rebutgen l’estat d’alarma i demanen reactivar la taula de diàleg

També reclamen formar un front comú a Catalunya amb les formacions polítiques “que treballen pel progrés del país”

Avatar
Agències 28/05/2020
Muntatge fotogràfic dels dos líders d'ERC, els vicepresidents Pere Aragónès i Oriol Junqueras

El líder d’ERC i vicepresident legítim del Govern, Oriol Junqueras, i l’actual vicepresident Pere Aragonès, han demanat reactivar “tan aviat com sigui possible” la taula de diàleg amb Catalunya i han criticat l’estat d’alarma com a eina per sortir de la crisi sanitària.

En una carta conjunta aquest dijous al Nació Digital, han insistit que “és necessari que el Gobierno de l’Estat recuperi la voluntat de diàleg i col·laboració entre institucions que va permetre la seva investidura”, perquè creuen que el diàleg és la millor manera d’avançar.

“La sortida de la crisi sanitària i l’inici de la reconstrucció no es pot utilitzar amb una eina tan poc democràtica com l’estat d’alarma”, han criticat.

Han reclamat formar un front comú a Catalunya amb les formacions polítiques “que treballen pel progrés del país”, i que s’adopti un compromís de governabilitat per afrontar la reconstrucció tant en l’àmbit socioeconòmic com en el polític.

Els dos líders republicans han apostat per un govern “basat en grans acords, en la cooperació i col·laboració” i governar a partir del diàleg i la construcció de fronts amplis representatius de la societat, després del que han recordat l’acord amb els comuns per aprovar els Pressupostos de 2020 de la Generalitat.

“Tot el que estem vivint aquests dies no deu servir per aparcar un conflicte polític que espera una resposta política”, han subratllat Junqueras i Aragonès, que han defensat que la millor manera i l’única de construir una societat millor i més justa és mitjançant la independència de Catalunya.