Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Junqueras: “Hem recuperat amb la força de les urnes el que ens van prendre fa 80 anys amb la força de les armes”

|

- Publicitat -

Oriol Junqueras ha tornat aquest divendres al Parlament. El president d’ERC ha aprofitat un permís penitenciari per assistir a la sessió que investirà, aquest migdia, Pere Aragonès com a 132è president de la Generalitat. En declaracions a TV3 just en arribar a la cambra, Junqueras ha destacat el fet que suposa que ERC torni a presidir la màxima institució del país: “Hem recuperat amb la força de les urnes el que ens van prendre fa 80 anys amb la força de les armes”. El president d’ERC ha arribat a les 10:40 hores al Parlament, on a l’entrada l’esperava una delegació del partit formada per Sergi Sabrià, Meritxell Serret, Roger Torrent i Marta Vilalta. Junqueras ha pujat l’escala d’Honor amb el puny alçat i ha proclamat que està “molt feliç”.

Una estona abans Junqueras també ha estat entrevistat a Rac1, on ha admès que li hauria agradat que ERC pogués mantenir la conselleria d’Economia: “Hauria estat content, encara que només fos per la proximitat personal i intel·lectual. Però hi ha les majories que hi ha i hem d’arribar a acords. Aquest sens dubte és el millor acord possible”, ha afegit. El president d’ERC també ha asseverat que el nou Govern farà “tot el que estigui a l’abast” per “culminar el camí cap a la república”.

Publicitat

D’altra banda, Junqueras ha afegit que és “molt escèptic” amb els indults.

Et pot interessar  Aragonès crida a "plantar cara sempre" a la ultradreta: "Jo també estic enamorat de la meva dona però no abandono"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut