Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junqueras diu que la detenció posa en perill la taula de diàleg i afirma que alguns aparells de l’Estat hi tenen interès

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reconegut que la detenció del MHP Carles Puigdemont posa en perill la taula de diàleg però precisament per això l’ha reivindicat. En declaracions a RAC1, ha assegurat que ningú no s’esperava la detenció i ha afegit que hi ha una part dels “aparells” de l’Estat que tenen intenció de “rebentar qualsevol possibilitat de negociació”. Per això mateix, ha defensat que la via per resoldre el conflicte passa per aquest diàleg i ha demanat la màxima coordinació per aconseguir l’amnistia i el dret d’autodeterminació. Ha reconegut que és un camí “dificilíssim i ple d’entrebancs”, sobre el que ell també és “escèptic”, però ha insistit que si s’actua de manera “coordinada” hi ha més possibilitats d’èxit.

Junqueras ha afirmat que si a la taula de diàleg hi ha “més gent que posa traves que no pas que ajuda” les possibilitats de que vagi bé seran més baixes. Ha assegurat que des d’ERC estan disposats a contemplar toles les vies “democràtiques, pacífiques i cíviques” i ha defensat que la taula de diàleg és una d’elles. L’exvicepresident del Govern ha assegurat que és compatible ser escèptic i intentar el diàleg. “Ens hi juguem molt, jo crec que hi hem de ser”, ha declarat.
Junqueras ha expressat la màxima solidaritat cap a Puigdemont i tots els repressaliats i ha fet una crida a la “màxima unitat possible” de tots els demòcrates.

Et pot interessar  Govern i Comuns es reuneixen aquesta tarda després que el Consell Executiu aprovi els pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut