Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Junqueras després de la querella de Vox contra Aragonès: “És normal que els feixistes persegueixin els antifeixistes”

El líder d’ERC afirma que “els referents polítics de Vox són el nazi-feixisme”

Agències 09/02/2021
Imatge d'Oriol JUnqueras durant la seva intervenció a l'acte de campanya celebrat per ERC a Girona aquest 7 de febrer de 2021. (Horitzontal)

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha dit que no li sorprèn que VOX hagi presentat aquest dilluns una querella a la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra el vicepresident del Govern i candidat d’ERC, Pere Aragonès: “És normal que els feixistes persegueixin els antifeixistes”.

En una entrevista d’Europa Press, ha respost així quan li han preguntat per la querella que el partit de Santiago Abascal ha presentat contra Aragonès per “encoratjar a la violència” contra Vox i després dels aldarulls de dissabte en una visita d’Abascal a Vic (Barcelona).

“ERC és el partit més antifeixista de la història de Catalunya i aquesta querella forma part d’aquesta tradició en la qual els feixistes busquen la confrontació amb ERC, perquè saben que el principal enemic del feixisme a Catalunya i arreu on pot és ERC”, ha reflexionat el president dels republicans.

Sobre el fet que el motiu de la querella sigui ‘incitar a actituds violentes’, segons el document que ha consultat Europa Press, ha explicat que no li sorprèn que “els que alimenten l’odi el continuïn alimentant contra ERC, sempre que en tenen l’oportunitat”.

Junqueras s’ha basat en la tradició de lluita antifeixista i republicana del seu partit que –ha destacat– es remunta a més de 80 anys d’història.

“Tothom sap que els militants del nostre partit van lluitar per la llibertat i per la democràcia a Catalunya, a Espanya i a Europa; que molts dels nostres militants van lluitar en les resistència francesa contra els nazis” durant la II Guerra Mundial, ha subratllat.

A més, ha destacat que els referents del seu partit són molt clars i ha sostingut que també ho són els del partit d’Abascal: “Els referents polítics de Vox són el nazi-feixisme”.