Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Junqueras creu que la taula de diàleg no es “devalua” si no hi és Sánchez

|

- Publicitat -

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dijous que la taula de diàleg “no es devalua en cap cas ni en cap situació”, quan li han preguntat per si creu que perdrà valor si el president del Govern central, Pedro Sánchez, no participa en la reunió de la tercera setmana de setembre. Ho ha dit en unes declaracions a Ginebra (Suïssa), on ha viatjat amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, per trobar-se amb la secretària general de la formació, Marta Rovira.

En aquest viatge, que estava previst dimecres, també hi havia d’anar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, però el va posposar per centrar-se en la gestió de les inundacions que s’han produït a Tarragona i preveu anar a Ginebra més tard, ha explicat Junqueras. El líder republicà ha afirmat que, per ERC i per la comunitat internacional no hi ha res que devaluï la taula de diàleg, que ha definit com el millor camí que tenen ara mateix per sumar forces a l’estranger.

Publicitat

Així, ha defensat que la taula de diàleg és imprescindible per aconseguir el reconeixement de la comunitat internacional i ha augurat que “farà gestos” si el Govern actua amb convenciment a favor de la negociació amb el Govern central. “Constatem, intuïm i preveiem que la comunitat internacional farà gestos en la mesura que nosaltres actuem amb convenciment i franquesa en defensa de la negociació. Som conscients de les dificultats i és l’única manera d’obtenir aquest reconeixement internacional que ens és imprescindible per fer la independència de Catalunya”, ha subratllat.

Et pot interessar  El Govern vol reunir les taules de negociació amb l'Estat malgrat les eleccions del 12-M: "Aquí no s'aparca res"

“FRANQUESA I CONVENCIMENT”
Junqueras ha argumentat que la independència és “impossible sense reconeixement internacional”, per la qual cosa creu que tenen l’obligació de defensar la taula de diàleg i ha assegurat que això és la recomanació que li arriba sempre des de la comunitat internacional. Per això, ha animat “tots els independentistes a posar-hi tota la intensitat i les ganes”, i ha demanat al govern de Pedro Sánchez que es prengui el diàleg seriosament: “Qui més defensi aquesta taula de negociació, qui més actuï amb franquesa i convenciment, més suports obtindrà d’aquesta comunitat internacional”, ha advertit.

Així mateix, ha insistit que, com la seva prioritat és assolir la independència per treballar de la manera més efectiva per a la ciutadania de Catalunya, han d’apostar per la negociació amb l’executiu central: “És evident que nosaltres la importància que li donem és tota”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut